Tanaknak nem tetszik a büntetése, de nem fellebbez

Mint ismert, egy futamra eltiltották 2019 világbajnokát amiatt, mert három keréken próbált meg visszamenni a szervizparkba a Monte-Carlo Ralin, de végül ezt a büntetést egy évre felfüggesztették, így még nem lép érvénybe. Tanak nem igazán érti, hogy ezért milyen jár ilyen büntetés, amikor Sebastien Ogier, Carlos del Barrio és Martijn Wydaeghe rosszul becsatolt, így nem biztonságos sisakjáért csak némi elenyésző pénzbüntetést osztottak ki.

“Elsőre azt gondoltam, hogy ez elég kemény büntetés, őszintén szólva nem gondoltam, hogy ilyet fogok kapni. Ötvennel vezetni a közúton három kerékkel, semmi hülyeséget nem csinálni, óvatosan haladni, ezért eltiltás jár, míg azért, hogy emberek nem csatolják be jól a sisakjukat, azért csak pénzbüntetés. Pedig az azonnal halálos is lehet egy balesetnél. Egy emberélet 400 euróba kerül, ehhez hasonlítsuk a miénket” – idézi Tanak szavait a DirtFish.

“Nem hiszem, hogy bármi veszélyeset csináltam volna, de persze nem azt mondom, hogy a többieket is így büntessék. Kivettem a versenyből, nem szereztem pontot, ami ebben a bajnokságban elég kemény. Az egész hétvégét együtt vizsgálva ez nem tűnik túl okosnak, de oké, túl vagyunk rajta. Az FIA-val való harc energiapazarlás, szóval nem teszünk semmit.”

fotó: Ott Tanak Facebook

Related posts